HSZN

LZA īstenā locekļa Andra Caunes bibliogrāfijas atvēršana

LZA īstenā locekļa Andra Caunes bibliogrāfijas atvēršana

8. septembrī Latvijas Zinātņu akadēmijas Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļas priekšsēdētājs Guntis Zemītis ar zinātnisko sekretāri Veru Hohlovu devās uz Latvijas Universitātes Akadēmisko bibliotēku, lai apsveiktu arheologu profesoru Latvijas Zinātņu akadēmijas īsteno locekli Dr.habil.hist. Andri Cauni ar viņa biobibliogrāfijas iznākšanu.

Savā apsveikuma uzrunā G. Zemītis atgādināja par A. Caunes veikumu gan senās Rīgas pētniecībā, gan organizatoriskajā darbā vadot gan LU Latvijas vēstures institūtu, gan vēsturnieku komisiju. Tāpat tika atzīmēta viņa izdevēja darbība izveidojot un vadot Latvijas vēstures institūta apgādu. G. Zemītis īpaši uzsvēra, ka A. Caune vienmēr rūpējies par kolēģu devuma apkopošanu un izdošanu. Tāpat A. Caune vairākas grāmatas veltījis Latvijas Neatkarības kara varonim ģenerālim Jānim Balodim. bet viņa grāmatu sērija "Rīga pirms simts gadiem" ir iemantojusi lielu popularitāti un ierindojas lasītākajiem Latvijas vēstures izdevumiem.
G. Zemītis novēlēja Andrim Caunem labu veselību un izteica pārliecību, ka visas iecerētās tēmas jubilārs vēl nav apguvis un nākotnē varam sagaidīt jaunas publikācijas.

Apsveikums Andrim Caunem 85 gadu jubilejā.

Foto: Jānis Brencis. 

Lasīts 706 reizes
We use cookies
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies")