Jaunumi

Komerciālas ievirzes zinātnisko pētījumu veikšanai biomedicīnas un viedo materiālu jomā novirza 12 milj.eiro

Komerciālas ievirzes zinātnisko pētījumu veikšanai biomedicīnas un viedo materiālu jomā novirza 12 milj.eiro

2022. gada 26. aprīlī Ministru kabinets apstiprināja Ekonomikas ministrijas izstrādāto valsts pētījumu programmu "Inovāciju fonds – nozaru pētījumu programma" (turpmāk – Programma), kuras ietvaros laikā no 2022. līdz 2024. gadam paredzēts novirzīt līdz 12 milj.eiro pētījumu īstenošanai, kas atbilst industrijas pieprasījumam, sniedz ieguldījumu sabiedrībai būtisku izaicinājumu risināšanā, kā arī atbilst konkrētam, definētam ilgtermiņa tehnoloģiju attīstības uzdevumam.

Programmas ietvaros pētījumus paredzēts atbalstīt divās Latvijā apstiprinātās Viedās specializācijas stratēģijas (turpmāk – RIS3) jomās*: “Biomedicīna, medicīnas tehnoloģijas, farmācija” un “Fotonika un viedie materiāli, tehnoloģijas un inženiersistēmas”.

Programmas mērķis ir veicināt zinātnisko pētniecību un sekmēt tehnoloģiju pārnesi, inovatīvu un komercializējumu produktu un tehnoloģiju attīstību, atbilstoši industrijas pieprasījumam augstākminētajās RIS3 jomās, kā arī izvirzīti specifiski uzdevumi:

  • RIS3 jomā "Biomedicīna, medicīnas tehnoloģijas, farmācija" –  terapijas pieejamības uzlabošana dzīvildzes un darbspējas pieaugumam, attīstot zāļu, to transportformu un vakcīnu ražošanas tehnoloģijas, īstenojot zāļvielu pārprofilēšanu un jaunu zāļu atklāšanu un attīstības pētījumus, kā arī identificējot jaunus biomarķierus un attīstot precīzijas medicīnas risinājumus;
  • RIS3 jomā "Fotonika un viedie materiāli, tehnoloģijas un inženiersistēmas" – viedu optikas un materiālu, mikrofluīdikas, mikroelektronikas un sensoru, robotikas un nākotnes lietu interneta risinājumu attīstīšana.

Ar apstiprināto Ministru kabineta rīkojuma projektu “Par valsts pētījumu programmu “Inovāciju fonds – nozaru pētījumu programma”” detalizētāk iepazīties Vienotajā tiesību aktu projektu portālā.

Avots: Komerciālas ievirzes zinātnisko pētījumu veikšanai biomedicīnas un viedo materiālu jomā novirza 12 milj.eiro, LR Ekonomikas ministrija, 2022. gada 26. aprīlis.

Lasīts 780 reizes
We use cookies
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies")