Jaunumi

Diskusijā par LZA turpmākās attīstības stratēģiju piedalās finanšu ministrs un izglītības un zinātnes ministre

Diskusijā par LZA turpmākās attīstības stratēģiju piedalās finanšu ministrs un izglītības un zinātnes ministre

No kreisās: LR finanšu ministrs Jānis Reirs, LZA ģenerālsekretāre Baiba Rivža, LR izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece, LZA prezidents Ivars Kalviņš, finanšu ministra padomniece Karina Ploka. 

Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitāte. 

Šodien, 18. maijā,  Latvijas Zinātņu akadēmijā (LZA) finanšu ministrs Jānis Reirs un izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece kopīgi ar LZA prezidentu Ivaru Kalviņu un citām amatpersonām pārrunāja LZA turpmākās attīstības stratēģiju.

LZA, lai izteiktu pateicību par valstiski nozīmīgu atbalstu un personīgu ieguldījumu LZA attīstības projektam, Latvijas Republikas finanšu ministram Jānim Reiram pasniedza LZA Senāta Atzinības rakstu. LZA Senāta Atzinības rakstu par atbalstu LZA stratēģiskai izaugsmei šodien pasniedza arī Latvijas Republikas izglītības un zinātnes ministrei Anitai Muižniecei.

Diskusijas ievaddaļā LZA prezidents Ivars Kalviņš iepazīstināja ar prezentāciju “Latvijas Zinātņu akadēmijas loma zinātnes, pētniecības, tehnoloģiju attīstības un inovācijas ekosistēmā un turpmākās attīstības stratēģija”, akcentējot galvenos LZA uzdevumus, darbības virzienus un mērķus tuvākā laikā un ilgtermiņā, lai īstenotu LZA misiju – kļūt par Latvijas zinātnes, tehnoloģiju attīstības un inovācijas radošuma centru, lai veicinātu zināšanu pārnesi no fundamentālajām zinātnēm uz praktisku pielietojumu, celtu Latvijas sabiedrības izpratnes un izglītības līmeni par zinātni, kā arī nodrošinātu dinamisku un interaktīvu ekspozīciju par zinātnes sasniegumiem.

LZA pētnieciskā darba aktualitātes, LZA prezidenta I. Kalviņa skatījumā, ietver enerģētiskās neatkarības nodrošināšanu, fokusējoties uz viedās enerģētikas, kodolenerģētikas, ūdeņraža tehnoloģiju izpēti, projektiem zaļās transformācijas, tostarp klimatneitrālo tehnoloģiju jomā, valsts drošības jomu, kur galvenie virzieni vērsti uz atbalstu aizsardzības rūpniecībai un civilās aizsardzības apmācībai, kā arī pētījumiem ekonomiskās izaugsmes jomā un Latvijas vēstures, kultūras un valodas nostiprināšanā.

Prezentācija “Latvijas Zinātņu akadēmijas loma zinātnes, pētniecības, tehnoloģiju attīstības un inovācijas ekosistēmā un turpmākās attīstības stratēģija” (pdf.).

LZA 22   LZA 17

LZA 03   LZA 28

Lasīts 1136 reizes
We use cookies
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies")