Jaunumi

Cieša kopdarbība Latvijas attīstībai

Cieša kopdarbība Latvijas attīstībai

Šodien, 23. maija, LTV1 “Rīta Panorāmas” studijā viesojās piecu valdības sociālo partnerinstitūciju – Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK), Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK), Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS), Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) – pārstāvji, informējot, ka rīt, 24. maijā tiks parakstīts sadarbības memorands, kas iecerēts kā minēto institūciju viedokļa platforma – vienota pozīcija sarunām ar pašreizējo valdību un politiskajām partijām, lai tās un topošā koalīcija būtu gatava ciešākam kopdarbam, vienotiem, gudriem un uz valsts attīstību vērstiem lēmumiem.

LDDK prezidents Andris Bite sacīja: “Mūsu mērķis ir panākt situāciju, ka mēs kopā ar valdību spējam plānot, domāt, rēķināt, kā nopelnīt ekonomikā vairāk, līdz ar to veidot turīgākus gan uzņēmumus, gan sabiedrību. Līdz šim ar šo jautājumu mums ir gājis kā pa celmiem.”

Arī LTRK prezidents Aigars Rostovskis piebilda, ka “iesaiste dažādu valstiski nozīmīgu lēmumu pieņemšanā.. valdība to darīja savā šaurā lokā, koalīcijas lokā. Mēs dažādos veidos mēģinājām iesaistīties, bet diemžēl .. vairāk formāli nekā pēc būtības. Ar memorandu aicinām koalīciju un partijas sākt sadarboties ciešāk, tad lēmumi būs gudrāki, viedāki un sabiedrībai labāki.”

LBAS valdes priekšsēdētājs Egils Baldzēns pauda, ka “reakcija uz inflācijas pieauguma ierobežošanu nav pietiekama. Vajadzētu tomēr pārvērtēt tās iespējas, kas ir valdības un Saeimas rīcībā, lai ierobežotu šo pieaugumu.”

LPS priekšsēdis Gints Kaminskis uzsvēra, ka ir jābūt iespējai nākotnē izteikt savu viedokli. “Kaut vai reģionālās attīstības vai reģionālo atšķirību jautājums. Tā ir kopējā valsts attīstība, kur esam gatavi palīdzēt un iesaistīties lēmumu pieņemšanā.”

LZA prezidents Ivars Kalviņš secināja: “Plāni attiecībā uz augstāko izglītību, zinātni, pētniecību, inovāciju, nepildās ne finansiāli, ne arī rezultātu ziņā. Lai varētu pelnīt, ekonomika jābalsta zināšanās, inovācijās, eksportspējīgās precēs. To var nodrošināt laba izglītība, pētniecība.”

Avots: Cieša kopdarbība Latvijas labklājības attīstībai, LTV1, Rīta Panorāma, 2022. gada 23. maijs.

Lasīts 844 reizes
We use cookies
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies")