Jaunumi

2023. gada 28.–29. jūnijā piekto reizi Rīgā notiks Pasaules latviešu zinātnieku kongress

2023. gada 28.–29. jūnijā piekto reizi Rīgā notiks Pasaules latviešu zinātnieku kongress

Pasaules latviešu zinātnieku kongresa konsultatīvās padomes sēdes dalībnieki, 2022. gada 28. jūnijs. Foto - IZM. 

2023. gada 28.–29. jūnijā jau piekto reizi Rīgā notiks Pasaules latviešu zinātnieku kongress. Kongress ir viens no Latvijas vērienīgākajiem zinātnes notikumiem, jo pulcēs Latvijas zinātnes ekosistēmas dalībniekus no visas pasaules. Kongresā piedalīsies Latvijas un diasporas zinātnieki, jaunie zinātnieki, studenti, starptautiskie un vietējie sadarbības partneri, valdības, valsts pārvaldes un ārvalstu pārstāvniecību pārstāvji.

Iepriekšējais kongress 2018. gadā pulcēja 750 dalībniekus no 24 valstīm un nodrošināja zinātnieku savstarpējo tīklošanos, zinātnieku komunikāciju ar stratēģiskiem sadarbības partneriem (privātā un valsts sektora pārstāvjiem), kā arī aktualizēja zinātnes lomu mūsdienu sabiedrībā.

Kongresu organizē Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar Valsts prezidenta kanceleju, Ārlietu ministriju, Latvijas zinātnes universitātēm (LU, LLU, RTU un RSU), Latvijas Rektoru padomi, Latvijas Zinātnes padomi, Latvijas Zinātņu akadēmiju, Latvijas Jauno zinātnieku apvienību, Latviešu ārstu un zobārstu apvienību, Pasaules brīvo latviešu apvienību, Eiropas latviešu apvienību, Amerikas latviešu apvienību, biedrību “Ekonomiskā sadarbība un investīcijas Latvijai” (kustība #esiLV) un Latvijas Darba devēju konfederāciju.

Kongress tiek organizēts projekta Nr. 1.1.1.5/17/I/002 “Integrētie nacionālā līmeņa pasākumi Latvijas pētniecības un attīstības interešu pārstāvības stiprināšanai Eiropas pētniecības telpā” ietvaros.

Dalība kongresā reģistrētiem dalībniekiem ir bez maksas. Piesakoties jaunumu saņemšanai šeit, varēs uzzināt par kongresa saturu, runātājiem un reģistrācijas izsludināšanu jau 2022. gadā!

Sekot aktualitātēm un iepazīties ar tā programmu un dalībniekiem iespējams kongresa mājaslapā un sociālajos medijos:
congress.sciencelatvia.gov.lv
 

Avots: 2023. gadā Rīgā notiks kongress „Zinātne Latvijai”, Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. , tālr. 67047704, 67047834, 67047893 .

Lasīts 1876 reizes
We use cookies
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies")