Jaunumi

"Zelta čiekura 2022" balvas - LZA korespondētājlocekļiem Aijai Mellumai un Ārim Jansonam

"Zelta čiekura 2022" balvas - LZA korespondētājlocekļiem Aijai Mellumai un Ārim Jansonam

Svinīgā pasākumā, kas norisinājās ceturtdien, 1. decembrī, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Lielajā aulā, tika apbalvoti Meža nozares gada balvas “Zelta čiekurs 2022” laureāti. Šogad balva pasniegta piecās nominācijās: "Par mūža ieguldījumu”, “Par inovatīvu uzņēmējdarbību”, “Par zinātnes ieguldījumu nozares attīstībā”, “Par ieguldījumu nozares attīstībā” un “Par ilgtspējīgu saimniekošanu”. Balvu "Par zinātnes ieguldījumu nozares attīstībā" pasniedza LZA ģenerālsekretāre akadēmiķe Baiba Rivža.

“Meža nozares gada balvas “Zelta čiekurs” laureāti ir izcili Latvijas meža nozares profesionāļi. Cilvēki, kuri mērķtiecīgi un ar lielu atbildības sajūtu veidoja un attīstīja Latvijas meža nozari un ir devuši nozīmīgu ieguldījumu arī mūsu valsts kopējā attīstībā. Paldies katram, kura darbs ir saistīts ar Latvijas meža nozari. Jūsu šodien pieņemtie lēmumi ietekmē ne tikai nozares un valsts attīstību šodien – tie ir pamats labākai Latvijai nākotnē. Arī valsts pienākums ir spēt šodien pieņemt atbildīgus lēmumus, lai sekmētu meža ilgtspējīgu apsaimniekošanu ilgtermiņa perspektīvā un garantētu, ka arī turpmākos gadu desmitus labumu no Latvijas valsts “zaļā zelta” apsaimniekošanas gūst visa sabiedrība. Tāpēc nav pieļaujama Latvijas valsts mežu slēpta vai atklāta privatizācija,” atzīmē zemkopības ministrs Kaspars Gerhards.

Latvijas Zinātņu akadēmija sveic balvas "Zelta čiekurs" nominācijā "Par mūža ieguldījumu” ieguvēju zinātnieci, habilitēto ģeogrāfijas doktori LZA korespondētājlocekli Aiju Mellumu!

Sveicam balvas "Zelta čiekurs" nominācijā “Par zinātnes ieguldījumu nozares attīstībā” ieguvējus Latvijas Valsts mežzinātnes institūta “Silava” īstenotā pētījuma “SEG emisiju un CO2 piesaistes novērtējums vecās mežaudzēs” radošo grupu pētnieka LZA korespondētājlocekļa Āra Jansona vadībā!

Avots: Apbalvoti Meža nozares gada balvas “Zelta čiekurs 2022” laureāti, Zemkopības ministrija, 2022. gada 1. decembris. 

Zelta čiekurs 2022, 1. daļa, xtv.lv, 2022. gada 3. decembris
Zelta čiekurs 2022, 2. daļa, xtv.lv, 2022. gada 3. decembris
Zelta čiekurs 2022, 3. daļa, xtv.lv, 2022. gada 3. decembris
Zelta čiekurs 2022, 4. daļa, xtv.lv, 2022. gada 3. decembris
Lasīts 741 reizes
We use cookies
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies")