Jaunumi

LZA jauktais koris “Gaismaspils” izsludina ziemas uzņemšanu

LZA jauktais koris “Gaismaspils” izsludina ziemas uzņemšanu

Latvijas Zinātņu akadēmijas jauktais koris “Gaismaspils” izsludina ziemas uzņemšanu dziedātājiem visās balss grupās! Mēģinājumi notiek Latvijas Zinātņu akadēmijā, Akadēmijas laukumā 1, pirmdienās un trešdienās. Pieteikties var pirmdienās un trešdienās no 18.30 līdz 20.45.

Latvijas Zinātņu akadēmijas jauktais koris "Gaismaspils” dibināts 1948. gada 13. septembrī. Gadu gaitā kori "Gaismaspils” vadījuši vairāki diriģenti, to vidū Volfgangs Jaunzems (kora dibinātājs), Daumants Gailis un Jānis Dūmiņš, kā arī kora ilglaicīgākais mākslinieciskais vadītājs Olafs Tomenass. Pašlaik kora mākslinieciskais vadītājs ir Andžejs Rancevičs, diriģente Beāte Kalniņa.

Koris ir piedalījies visos Latvijas Dziesmu svētkos, skolotāju koru salidojumos un dziesmu dienās dažādos Latvijas novados, kā arī vairākos starptautiskos koru festivālos un konkursos.

Atzīmējot kora “Gaismaspils” 70 gadu jubileju, 2018. gada 23. oktobrī korim tika piešķirts LZA Senāta Atzinības raksts par akadēmiskās sabiedrības un zinātnes dzīves dziesmotu un emocionālu bagātinājumu.

Aicinājums [jpg]. 

Kora "Gaismaspils" 70 gadu jubilejas koncerts, 2018. gada 27. oktobris.

Informācija:
Māra Katvare
E pasts. Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
https://www.facebook.com/KorisGaismaspils/
Lasīts 841 reizes
We use cookies
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies")