Jaunumi

“Olainfarm” 50 gadu jubilejai veltītā konferencē aktualizēs farmācijas nozares nozīmi valsts veselībā un drošībā

“Olainfarm” 50 gadu jubilejai veltītā konferencē aktualizēs farmācijas nozares nozīmi valsts veselībā un drošībā

Farmācija kā fundamentāla nozare sevi pierādīja jau Covid-19 laikā, kad viens vīruss spēja paralizēt visu pasauli, iesaldēt ekonomiku un apstādināt tirdzniecību. Arī kara ēnā medikamentu pieejamība ir vitāli svarīga. Cik gatava dažādiem satricinājumiem ir Latvija, un vai mēs spējam izgudrot un saražot šodien un nākotnē nepieciešamos medikamentus? Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem meklēs AS “Olainfarm” konferencē “Veselība. Drošība. Farmācija” šg. 9. martā, atzīmējot uzņēmuma 50. gadadienu. 

Konferences laikā plānots uzklausīt vietējo un ārvalstu ekspertu pieredzi tautsaimniecības un sabiedrības veselības jomā, kā arī diskutēt ar lēmumu pieņēmējiem par nozares attīstību un nākotni. Konference noritēs trīs blokos – “Sabiedrības veselība šķērsgriezumā”, “Farmācijas un medicīnas loma x stundā” un “Farmācijas industrija un Latvijas ekonomika”.

Konferences dalībnieku vidū būs Amerikas uzņēmējdarbības institūta (American Enterprise Institute, AEI) vecākā līdzstrādniece, “Foreign Policy” un “POLITICO Europe” žurnāliste, nacionālās drošības jautājumu eksperte un vairāku grāmatu autore Elizabete Bro (Elisabeth Braw), Eiropas Komisijas tirdzniecības komisārs Valdis Dombrovskis, Latvijas Republikas ekonomikas minitre Ilze Indriksone, izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša, veselības ministre Līga Meņģelsone, Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons, tiesībsargs Juris Jansons, kā arī veselības nozares eksperti - Latvijas Ārstu biedrības prezidente Ilze Aizsilniece, Lauku ģimenes ārstu asociācijas viceprezidents, ģimenes ārsts Ainis Dzalbs, Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Zinātniskā institūta direktors, Latvijas Universitātes asinsvadu ķirurģijas profesors, Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) īstenais loceklis Dainis Krieviņš, Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs, Nacionālā veselības dienesta direktors Āris Kasparāns, farmācijas nozares pārstāvji - AS “Olainfarm” valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis un “Repharm” valdes loceklis Jānis Vanags.

Konferencē zinātnes jomu pārstāvēs LZA prezidents Prof. Ivars Kalviņš un Organiskās sintēzes institūta direktors LZA korespondētājloceklis Osvalds Pugovičs; par ekonomikas un eksporta jautājumiem runās SEB bankas ekonomists Dainis Gašpuitis, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidents Aigars Rostovskis, Latvijas Darba devēju konfederācijas prezidents Andris Bite, Altum valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktora vietniece eksporta jautājumos Iveta Strupkāja, Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta vadītājs Andris Grafs un Rīgas Ekonomikas augstskolas–Stockholm School of Economics in Riga profesors un Ilgtspējīgā biznesa centra direktors LZA korespondētājloceklis Arnis Sauka.

Aktuālo informāciju sk. šeit

 

Lasīts 789 reizes
We use cookies
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies")