Jaunumi

Piešķirti Ministru kabineta Atzinības raksti

Piešķirti Ministru kabineta Atzinības raksti

2023. gada 2. maijā valdībā atbalstīts Ministru kabineta (MK) Apbalvošanas padomes priekšlikums par Ministru kabineta Atzinības rakstu piešķiršanu par izciliem sasniegumiem valsts labā. Sagaidot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, valdības atzinību saņem arī vairāki izglītības, zinātnes un sporta jomas profesionāļi.

Sveicam Ministru kabineta Atzinības raksta saņēmējus – Latvijas Zinātņu akadēmijas locekļus:

Rīgas Tehniskās universitātes profesoru un studiju prorektoru inženierzinātņu doktoru LZA korespondētājlocekli Uldi SUKOVSKI, kas atzinību saņem par ieguldījumu augstākās izglītības sistēmas pilnveidē, un Rīgas Stradiņa universitātes Studiju prorektori profesori habilitēto pedagoģijas doktori LZA akadēmiķi Tatjanu KOĶI, kas atzinību saņem par ieguldījumu izglītības, zinātnes un augstskolu pedagoģiskā darba attīstībā valstī un Rīgas Stradiņa universitātē!

Sveicam arī Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietnieku, Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktoru, ķīmijas doktoru Dmitriju STEPANOVU, kurš saņem Ministru kabineta Atzinības rakstu par ieguldījumu augstākās izglītības un zinātnes izcilības veicināšanā!

MK Atzinības rakstu pasniedz, lai izteiktu valdības atzinību privātpersonām par izciliem sasniegumiem tautsaimniecības, zinātnes, izglītības, veselības, vides aizsardzības, valsts pārvaldes, kultūras, sporta un valsts aizsardzības jomā.

Ierosinājumu par MK Atzinības raksta piešķiršanu Apbalvošanas padomē iesniedz Ministru prezidents, ministri, pašvaldību vadītāji, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis vai citu nevalstisku organizāciju vadītāji.

2023. gada 2. maijā valdībā apstiprinātais rīkojuma projekts “Par Ministru kabineta Atzinības raksta piešķiršanu” pieejams MK tīmekļvietnē.

Plašāka informācija par Ministru kabineta apbalvojumiem.

Avots: IZM, 2023. gada 2. maijs.

2023. gada 1.jūnijā Izglītības un zinātnes ministrijā tika pasniegti Ministru kabineta (MK) Atzinības raksti - kopā 16 izglītības, zinātnes un sporta jomas darbiniekiem par izciliem sasniegumiem valsts labā.

Svinīgā pasākuma atklāšanā izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša uzsver: “Šo nedēļu aizsāka mūsu sapņu komandas sagaidīšana mājās, tam sekoja jauna valsts prezidenta ievēlēšana, mācību gada noslēgums, un šodien mums ir iespēja pateikties cilvēkiem, kas savā profesionālajā darbībā iemieso izcilību. Liels paldies katram, kas ir bijis drosmīgs, gājis pa priekšu, darījis vairāk un caur savām vērtībām sasniedzis vairāk.”

Ministru kabineta Atzinības rakstus klātienē saņēma arī Uldis Sukovskis un Tatjana Koķe. 

Avots: Pasniedz Ministru kabineta atzinības rakstus par sasniegumiem izglītības, zinātnes un sporta jomā, IZM, 2023. gada 1. jūnijs. 

kopbilde web 01.06.2023

Foto - Izglītības un zinātnes ministrija. 

Lasīts 566 reizes
We use cookies
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies")