Jaunumi

LZA un LLMZA pārstāvji piedalīsies sarunu festivālā “Lampa”

LZA un LLMZA pārstāvji piedalīsies sarunu festivālā “Lampa”

Sestdien, 10. jūnijā, Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) un Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas (LLMZA) pārstāvji pirmo reizi piedalīsies sarunu festivālā “Lampa”: diskusija “Ilgtspējīga teritorija un rītdiena – kur ir spēks pastāvēt?” notiks plkst. 11.00–12.00 Cēsu pils parkā uz Reģionu skatuves. Sk. https://festivalslampa.lv/lv/programma/pasakumi/2048

Reģionu, tai skaitā attālināto reģionu, līdzsvarota attīstība ir absolūta nepieciešamība, bet kā to panākt? Diskusijā tiks iezīmēti teritoriju dzīvotspēju veicinoši faktori, kā piemēram, zināšanu ekonomika, reģionu sadarbība, vietējo kopienu partnerība un augstskolu loma reģionos.

Diskusiju rīko Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija un Vidzemes Augstskola. Diskusija tiek organizēta sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijuRēzeknes speciālo ekonomisko zonu, Latvijas Zinātņu akadēmiju, Valmieras novada pašvaldību un British Council pārstāvniecības Latvijā atbalstu.

Diskusiju vadīs un tajā piedalīsies LZA ģenerālsekretāre, LLMZA prezidente, LBTU profesore Baiba Rivža, Vidzemes Augstskolas profesore, HESPI vadošā pētniece Maira Leščinska, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas rektore Iveta Mietule un citi.

 

Papildu informācija

Sarunu festivāla "Lampa" programma

 

 

 

 

 

Lasīts 902 reizes
We use cookies
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies")