Jaunumi

Pasniegtas “Latvijas Aizsardzības un drošības industriju gada balvas 2023’’

Pasniegtas “Latvijas Aizsardzības un drošības industriju gada balvas 2023’’

Ceturtdien, 18.maijā, ‘’Industrijas dienu NBS’’ ietvaros Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācija (turpmāk – DAIF Latvija) kopā ar sadarbības partneriem sveica ‘’Latvijas Aizsardzības un drošības industriju gada balvu 2023’’ ieguvējus.

DAIF Latvija “Latvijas Aizsardzības un drošības industriju gada balvas 2023’’ saņēma “Brasa Defence Systems’’, “Cyber Circle’’, “Latvijas Mobilais Telefons’’, Zemessardzes Zinātnes, pētniecības un inovāciju ieviešanas centrs, Valsts robežsardzes koledža ar Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju, Rīgas Tehniskās universitātes Individuālo aizsardzības līdzekļu testēšanas laboratorija, un īpašu atzinību saņem fonds “Ziedot.lv’’.

Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācija (DAIF Latvija) valdes priekšsēdētāja Elīna Egle uzsver: “2022. gads mūsu apziņā atstās nedzēšamas pēdas. Ukrainas cīņa par savas valsts brīvību stiprina mūsu gatavību ar darbiem apliecināt, ka mēs katrs varam sniegt ieguldījumu Latvijas un Eiropas drošībā un aizsardzībā. Uzņēmumi un pētniecības iestādes, kas strādā iekšējās drošības un aizsardzības nozarēs kāpina jaudu, piesaista investīcijas un nerimst inovēt, lai sabiedrība būtu noturīga ārkārtas situācijās un mūsu sadarbības partneri gūtu nepieciešamo atbalstu.’’

Nominācijā “Pētniecība” balvu saņēma Valsts robežsardzes koledža un Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija (RTA) par starptautisko zinātniski praktisko konferenci “Robežu drošība un pārvaldība” un Iekšējās drošības un civilās aizsardzības zinātņu žurnālu “Border security and management”. Balvu saņēma Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas Ekonomikas un pārvaldības fakultātes dekāne, prof., Dr.oec. Iluta Arbidāne un Valsts robežsardzes koledžas direktora vietniece, pulkvede Daiga Kupcāne. Balvu pasniedza Latvijas Zinātņu akadēmijas ģenerālsekretāre akadēmiķe Baiba Rivža.

Šīs konferences mērķis ir pastāvīgi apzināt jaunāko pētījumu rezultātus, apkopot labāko praksi un dalīties ar pieredzi inovatīvu risinājumu izstrādē un ieviešanā valstu robežu drošībā un pārvaldībā, akcentējot jautājumus par migrācijas procesu kontroles izaicinājumiem, sabiedrības un valsts iekšējo un ārējo drošību mūsdienās, hibrīdo apdraudējumu novēršanu, integrēto robežu pārvaldību, sadarbības lomu robežu drošībā un pārvaldībā, tehnisko risinājumu un informācijas tehnoloģiju attīstību un nozīmi robežu drošības stiprināšanā, tiesībsargājošo iestāžu personāla izglītošanas procesu un to digitalizācijas izaicinājumiem, kā arī par ētiskajiem un psiholoģiskajiem aspektiem drošības pārvaldībā.

Konferences pētījumi tika apkopoti un publicēti Iekšējās drošības un civilās aizsardzības zinātniskajā žurnālā “Border Security and Management” , kas tiek izdots angļu valodā. Žurnāla zinātnisko komiteju pārstāv septiņu valstu (Latvija, Ukraina, Itālija, Rumānija, Nīderlande, Lietuva, Spānija)  pārstāvji.  Visi zinātniskā žurnālā raksti ir starptautiski recenzēti. Žurnāli ir iekļauti starptautiski citējamās datu bāzēs.

 

Papildu informācija:
Rīgā notiks ikgadējā “Industrijas diena NBS”, Aizsardzības ministrija, 2023. gada 17. maijs.
Saņemta balva, RTA, 2023. gada 18. maijs.
 
20230518 INDUSTRIJASdiena 110
 
LZA ģenerālsekretāre Baiba Rivža sveic Valsts robežsardzes koledžas un Rēzeknes Tehnloģiju akadēmijas pārstāves. 
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija
 
DAIF 2023
 
LZA ģenerālsekretāre Baiba Rivža, DAIF Latvija valdes priekšsēdētāja Elīna Egle, LZA Ekonomikas institūta direktore Ņina Linde. 
 
 
Lasīts 753 reizes
We use cookies
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies")