HSZN

LZA korespondētājloceklim Jānim Valdmanim – Ministru kabineta Atzinības raksts

LZA korespondētājloceklim Jānim Valdmanim – Ministru kabineta Atzinības raksts

2022. gada 21. jūnijā valdība atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) ierosinājumu par Ministru kabineta Atzinības raksta piešķiršanu Latviešu valodas aģentūras direktoram Jānim Valdmanim, sakot paldies par nozīmīgu ieguldījumu valsts valodas politikas jomas attīstībā, nodrošinot ilgtspējīgu Latviešu valodas aģentūras darbību un popularizējot latviešu valodu ārzemēs.

Dr.habil.philol. Jānis Valdmanis Latviešu valodas aģentūru vada no 2004. gada, viņš ir arī Latvijas Universitātes profesors un Latvijas Zinātņu akadēmijas korespondētājloceklis. Valdmanis pazīstams ar publikācijām par latviešu valodas sintaksi un sociolingvistikas jautājumiem, regulāri piedalās zinātniskajās konferencēs. Vadījis disertācijas Latvijā un Norvēģijā, bijis vieslektors un pētnieks ārvalstu universitātēs.

Jāņa Valdmaņa vadībā Latviešu valodas aģentūra izveidota par darbīgu, saliedētu un radošu kolektīvu, liekot lietā sava vadītāja zināšanas par valodas būtību, pedagoga iemaņas un pieredzi valodas politikā. Latviešu valodas aģentūra ir izvērsusi darbību gan lingvistiskajā, gan izglītojošajā virzienā, sniedz valodas konsultācijas, popularizē latviešu valodu ārzemēs, ir ieguvusi starptautisku atpazīstamību kā Eiropas Nacionālo valodu institūciju federācijas locekle.

Latviešu valodas aģentūras vadībā regulāri tiek monitorēta valsts valodas situācija, kas ļauj sekot līdzi valodu lietojumam Latvijā un valsts valodas stāvoklim. Tiek tulkotas un latviešu valodā izdotas nozīmīgu, pasaulē atzītu valodnieku grāmatas. Aģentūras Izglītības daļa regulāri papildina digitālo latviešu valodas mācību līdzekļu klāstu, ko izmanto gan latviešu valodas apguvēji Latvijā, gan ārvalstīs.

Avots: Latviešu valodas aģentūras ilggadējam vadītājam Jānim Valdmanim piešķir Ministru kabineta Atzinības rakstu, IZM, 2022. gada 21. jūnijs.

Lasīts 651 reizes
We use cookies
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies")