HSZN

Nodaļas izbraukuma sēde Latvijas Nacionālajā bibliotēkā

Nodaļas izbraukuma sēde Latvijas Nacionālajā bibliotēkā

Šī gada 2. jūnijā notika LZA HSZN izbraukuma sēde, kas tika organizēta sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku (LNB).

Sēdes sākumā LNB Speciālo krājumu departamenta direktore Dagnija Baltiņa iepazīstināja ar programmu "Latviešu grāmatai 500". Pēc tam sēdes dalībnieki tika aicināti apmeklēt izstādi "Modināšana. Stāsts par hernhūtiešiem" ar kuras saturu un būtību klātesošos iepazīstināja LNB vadošais pētnieks Pauls Daija. Sēdes otrajā daļā notika diskusija par sadarbību ar LZA latviešu grāmatas piecsimtgades zīmē.

Abas puses bija vienprātīgas, ka sadarbībai starp LNB un LZA HSZN nākotnē jākļūst vēl ciešākai un LZA HSZN izbraukuma sēdēm LNB par tradīciju.

Sēdes dalībnieki atzina, ka tādi lieli kultūrvēsturiski notikumi kā latviešu grāmatas piecsimtgade paver iespējas dažādu projektu realizācijai, un šādi kopīgi pasākumi saved kopā dažādu zinātņu nozaru pārstāvjus dodot iespēju apmainīties ar idejām par tālāku sadarbību. Tāpat abas puses bija vienprātīgas, ka gan LZA, gan LNB ir kopīga misija – veicināt sabiedrības informētību un izpratni par Latvijas kultūras mantojuma nozīmīgumu un tā izpētes nepieciešamību.

Detalizētāk par izstādi "Modināšana. Stāsts par hernhūtiešiem". "Modināšana. Stāsts par hernhūtiešiem".

Detalizētāk par notikumu ciklu "LATVIEŠU GRĀMATAI 500".notikumu ciklu "LATVIEŠU GRĀMATAI 500".

Lasīts 728 reizes
We use cookies
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies")