HSZN

LZA goda locekle Māra Lāce saņem Mērijas Grīnbergas balvu par mūža ieguldījumu

LZA goda locekle Māra Lāce saņem Mērijas Grīnbergas balvu par mūža ieguldījumu

2023. gada 22. maijā Latvijas Muzeju dienā, kas šogad norisinājās Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, tika pasniegta Latvijas Muzeju biedrības balvas. Balvu par mūža ieguldījumu saņēma Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore Latvijas Zinātņu akadēmijas goda locekle Māra Lāce. Sveicam!

Galvenās balvas saņēmējs ir Eduarda Veidenbauma muzejs "Kalāči" un tā pērn atklātā ekspozīcija "Vairāk gaismas!". Muzejs aicina izzināt latviešu dzejas pirmā modernista sapņus un centienus, nemierīgās attiecības ar ģimeni un draugiem, trauslo veselību, ideālistiskās demokrātijas un līdztiesības idejas, un, protams, viņa novatorisko dzeju. Žūrijas balvu "Pamanīts!" saņēma projekts "Neredzamā pasaule".

Mērijas Grīnbergas balva” par mūža ieguldījumu

Mērijas Grīnbergas balva izveidota 2019. gadā ar mērķi izcelt konkrēta cilvēka ieguldījumu muzeja vērtību saglabāšanā un popularizēšanā, kā arī lai uzsvērtu un atgādinātu sabiedrībai, ka muzeja vērtību saglabāšanā nākamajām paaudzēm nozīmīga loma ir muzeja darbiniekiem. 2023. gadā balvu par mūža ieguldījumu žūrijas komisija pasniedza Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktorei Mārai Lācei.

Māra Lāce savu darbu muzejā uzsāka 1973. gadā kā gide, šobrīd viņa ir Latvijā nozīmīgākās vizuālās mākslas institūcijas – Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore. Māras Lāces vadībā Latvijas Nacionālais mākslas muzejs ne tikai dokumentē, saglabā un popularizē Latvijas kultūras mantojumu, bet ir aktīvi iesaistījies Latvijas profesionālās vizuālās mākslas aktuālo notikumu un izcilāko sasniegumu apzināšanā un novērtēšanā, tādējādi veicinot Latvijas mākslas procesa intensitāti, jaunu projektu un oriģinālu ideju attīstību, popularizējot Latvijas mākslinieku radošos panākumus gan Latvijā, gan ārpus mūsu valsts robežām.

Avots:
Pasniegta Latvijas Muzeju biedrības Gada balva 2023! Latvijas Muzeju biedrība, 2023. gada 22. maijs.

 

Lasīts 420 reizes
We use cookies
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies")